WandelWijs: wandelen en wijsbegeerte

Zie hierna en ontvang als deelnemer van ons netwerk onze nieuwsbrieven. Samen tochten maken teksten van denkers bekijken. Wim Prinse coördineert WandelWijs.

Bij WandelWijs, hoe kan het ook anders, gaat Wandelen voorop raadplegen en bespreken we ook onderweg teksten van denkers met elkaar. Denk aan teksten van filosofen als Sartre, Kierkegaard, Hannah Ahrendt, Nietzsche, Foucault, Spinoza, Bergson, Derrida en Deleuze, die wij geregeld in onze werk- en leesgroepen aandacht geven.

WandelWijs ontstond in Frankrijk toen enkele deelnemers aan FilosofieVoorHetLeven in augustus 2021 een deel van de pelgrimsroute naar Santiago wandelden: tijdens een tocht van tien dagen en een afstand van circa 200 km. Wim Prinse, al jaren actief bij FilosofieVoorHetLeven, maar ook een zeer ervaren rugzakloper, was onze voorganger en coach in de voorbereiding en uitvoering van dit avontuur.

WandelWijs wil ook in Nederland dagwandelingen of meerdaagse tochten maken. We plannen nu een wandeling van een kleine 20 km voor vrijdag 21 januari 2022. De wandeling start op station Driebergen/Zeist en eindigt daar ook weer. Wim Prinse gaat voorop bij deze dagwandeling!

 

Uitgevoerde en geplande tochten

Datum Wandeltocht: van waar naar waar? Filosofische tekst(en)?

17 aug
2021

Eendaagse wandeling van Amerongen naar Rhenen. Met de bus weer terug naar station Zeist/Driebergen 

 

 

Een tekst van Nietzsche uit zijn boek 'Vrolijke Wetenschap' 

van 3 tot 11 sept 
2021

Vanuit Puy-en-Velay in Frankrijk tien dagen ca 200 km wandelen langs de route naar Santiago de Compostella.  

 

Diverse teksten van Nietzsche uit zijn boek 'Vrolijke Wetenschap' 

21 jan 2022 Eendaagse wandeling van station Zeist/Driebergen en weer terug naar dit vertrekpunt.